Friday 5 April 2013

G-Word dictionary Windows 7 XP Mode

Εγκατάσταση του G-Word σε Windows 7 με χρήση Windows XP Mode

Windows XP Mode διαθέτουν μόνο οι εκδόσεις Windows 7 Pro και Windows 7 Ultimate. Οπότε, χωρίς μία από αυτές δεν γίνεται.

1. Λήψη και εγκατάσταση του Windows XP Mode και της εικονικής μηχανής (δύο αρχεία 500 και 20 ΜΒ περίπου αντίστοιχα) σύμφωνα με τις οδηγίες εδώ: Εγκατάσταση και χρήση της Λειτουργίας Windows XP σε Windows 7
2. Στα Windows XP (Start - All programs - Windows Virtual PC - Windows XP Mode), στον φάκελο C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu δημιουργείς έναν φάκελο με τίτλο Programs on the XP VM

Εκεί βάζεις συντόμευση του GWORDW.EXE Βάζεις ακόμη μία στην επιφάνεια εργασίας των XP. Φροντίζεις να υπάρχει ένα αντίγραφο του G-Word στον δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα Windows XP (συνήθως στο C).

Αν υπάρχουν προβλήματα στην αντιγραφή/επικόλληση μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων (όπως π.χ. επανεκκίνηση εικονικής μηχανής χωρίς επικόλληση κατά την απόπειρα επικόλλησης), τότε αποστολή των αρχείων στο Διαδίκτυο και κατέβασμα από εκεί.

Όποτε θες να το χρησιμοποιήσεις, εκκινείς τον εικονικό μηχανισμό (Start - All programs - Windows Virtual PC - Windows XP Mode) και κάνεις κλικ στο εικονίδιο του G-Word από την επιφάνεια εργασίας των XP. Για να βλέπεις την επιφάνεια εργασίας και από τα δύο λειτουργικά, στο XP κάνεις κλικ στο μεσαίο κουμπί από τη γραμμή που έχει πάνω (Exit Full Screen).

 Στα Windows XP οι τοπικές ρυθμίσεις πρέπει να είναι ελληνικά (Start -> Control Panel - Date Time, Language and Regional Options - κλικ στο Regional and Language Options, από εκεί στην καρτέλα Regional Options επιλεγμένο το Greek, στην καρτέλα Advanced επιλεγμένο το Greek). Πλέον, μπορείς από εφαρμογές των Windows 7 να κάνεις αντιγραφή λέξεων και επικόλληση στο G-Word για αναζήτηση.



Πρώτη δημοσίευση: http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=341934.0

No comments: